"Stjerneskud"
har muligvis fået sit navn af måden, de forskellige ingredienser anrettes på,
nærmest som et stjerneskud. Selvom det er et stykke smørrebrød, er der rigelig
mad til en hovedret.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 10 min.
#
4 store
rødspættefileter
salt og peber
1 æg
75 g rasp
25 g smør
8 hvide eller grønne
asparges
4 skiver rugbrød
eller ristet franskbrød
evt. smør
4 salatblade
4 skiver røget laks
150-200 g pillede
rejer
evt. 4 spsk kaviar (stenbiderrogn)
lidt dild
Dressing:
75 g mayonnaise
2 spsk cremefraiche
18%
evt. lidt fløde
paprika og
cayennepeber
salt og peber
*
DEL
rødspættefileterne midt igennem på langs, og krydr dem med salt og peber.
Damp 4 halve
rødspættefileter i lidt letsaltet vand i 2-3 min.
Tag dem op, og
afkøl.
PANER de resterende
fileter i sammenpisket æg og rasp, og steg dem gyldne og sprøde på en varm
pande med smør.
SKRÆL hvide asparges,
grønne skal ikke skrælles, skær den træede ende af.
Damp dem møre i lidt
letsaltet vand i 3-5 min. Dryp af på et stykke køkkenrulle.
RØR dressingen
sammen, og smag til med krydderier.
SMØR evt. brødet med
smør, og læg det på 4 tallerkener.
Læg salatblade på
brødet.
LÆG en stegt og en
dampet filet på hvert stykke brød.
Læg en skefuld
dressing på, og derefter en skive røget laks, asparges, rejer og evt. kaviar.
Pynt med dild.