Logo

Stjerneskud med røget laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stjerneskud med røget laks


"Stjerneskud" har muligvis fået sit navn af måden, de forskellige ingredienser anrettes på, nærmest som et stjerneskud. Selvom det er et stykke smørrebrød, er der rigelig mad til en hovedret.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 10 min.

 

#

4 store rødspættefileter

salt og peber

1 æg

75 g rasp

25 g smør

8 hvide eller grønne asparges

4 skiver rugbrød eller ristet franskbrød

evt. smør

4 salatblade

4 skiver røget laks

150-200 g pillede rejer

evt. 4 spsk kaviar (stenbiderrogn)

lidt dild

 

Dressing:

75 g mayonnaise

2 spsk cremefraiche 18%

evt. lidt fløde

paprika og cayennepeber

salt og peber

*

 

DEL rødspættefileterne midt igennem på langs, og krydr dem med salt og peber.

Damp 4 halve rødspættefileter i lidt letsaltet vand i 2-3 min.

Tag dem op, og afkøl.

 

PANER de resterende fileter i sammenpisket æg og rasp, og steg dem gyldne og sprøde på en varm pande med smør.

 

SKRÆL hvide asparges, grønne skal ikke skrælles, skær den træede ende af.

Damp dem møre i lidt letsaltet vand i 3-5 min. Dryp af på et stykke køkkenrulle.

 

RØR dressingen sammen, og smag til med krydderier.

 

SMØR evt. brødet med smør, og læg det på 4 tallerkener.

Læg salatblade på brødet.

 

LÆG en stegt og en dampet filet på hvert stykke brød.

Læg en skefuld dressing på, og derefter en skive røget laks, asparges, rejer og evt. kaviar.

Pynt med dild.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her