Denne ret hedder på
engelsk: Kedgeree og er oprindeligt en indisk morgenmadsret, der kan serveres både
varm og afkølet. Den tilberedes traditionelt med kogte ris og kogt eller røget
torsk. Vi har valgt at bruge laks og koge risene fra bunden.
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
1 løg
1 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
1 frisk chili
2 spsk olie/smør
1 tsk karry
½ tsk sennepsfrø
½ tsk salt
160 g basmatiris (2
dl)
3½ dl vand
1 laurbærblad
350 g varmrøget
eller fersk laks
2 tomater
2 hårdkogte æg
1 bundt purløg eller
2-3 forårsløg
evt. frisk koriander
*
Rens og hak løg,
hvidløg, ingefær og chili fint.
Sauter dem blanke i
en gryde med olie eller smør.
Tilsæt karry,
sennepsfrø og salt.
Varm igennem under
omrøring et par min. og vend risene i.
Tilsæt vand og
laurbærblad.
Lad risene simre
under låg i 12-15 min.
Bryd varmrøget laks
i flager.
Eller:
Damp fersk laks i
lidt vand under låg i ca. 8 min Dryp af og bryd det i flager.
Vask tomaterne.
Skær dem i kvarte og
skrab kernerne ud.
Skær frugtkødet i
strimler.
Pil æggene og skær
dem i både.
Rens og snit purløg
eller forårsløg fint.
Vend laks og tomater
i risene.
Pynt med æg, purløg
eller forårsløg og evt. korianderblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin