Stenbideren er en saltvandsfisk, der lever i de danske
farvande. Om foråret har hunnen rogn, og de sælges friske eller som "dansk
kaviar".
Til ca. 450 g renset rogn. Arbejdstid: 25 min.
#
500 g frisk urenset stenbiderrogn
2 tsk salt
evt. friskkværnet hvid peber
*
Snit hinderne op på rognen, og skrab den ud i en skål.
Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så
alle løse hinder samles i riset.
Rens riset og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder
i riset.
Hæld rognen i en sigte, og skyl med rent, koldt vand.
Lad den dryppe godt af, og krydr med salt og evt.
friskkværnet hvid peber.
Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres.
TIPS: Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er
fryseegnet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin