Lav selv en god,
gravad laks til frokostbordet. Det kræver ikke meget arbejde, men laksen skal
trække i køleskabet 1 døgns tid. Vi serverer en frisk linsesalat som tilbehør.
8 personer. Arbejdstid:
30 min. Frysning: 2 døgn. Marineringstid: 24 timer.
#
500 g laksefilet (se
TIPS)
2 tsk hel sort
peber, rosa og hvid
½ spsk fint salt
1½ spsk sukker
Linsesalat med klementin:
4 dl grønne linser
fra Puy
½ dl olie
1 spsk dijonsennep
saft af 1 appelsin
6 klementiner
1 lille rødløg
2 stk grøn
hjertesalat
Tilbehør:
groft brød
*
Fjern evt. ben i
laksefileten med en pincet.
Prik ned i
fiskekødet med en gaffel.
Stød peberkorn i en
morter eller krydderikværn.
Bland dem med salt
og sukker.
Læg fisken på
skindsiden i fx en bradepande, og gnid den med krydderiblandingen.
Dæk laksen med
plastfilm, og lad den marinere i 1 døgn i køleskabet.
Kog linserne i
letsaltet vand i 20 min.
Dryp dem af i en
sigte, og afkøl dem.
Bland dressingen af
olie, sennep og appelsinsaft, og vend sammen med linserne, klementiner i både
og finthakket rødløg.
Skær tynde skiver af
laksen, uden at skindet kommer med.
Anret med
linsesalat, salatblade og brød.
TIPS: Frys
laksefileten i mindst 24 timer ved ÷20 °C, for at undgå parasitter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin