Kold, kogt laks bliver her til en elegant frokostret.
Til 4 personer Tilberedningstid: 25 min. Køletid: 1 time
#
4 skiver fersk laks, ca. 2 cm tykke
Kogelage:
1 liter vand
1 spsk salt
1 dl hvidvin
5 hele peberkorn
1 lille løg
5 kviste dild
*
1. Kom ingredienserne til kogelagen i en kasserolle.
Bring det i kog og lad det koge i 10 min.
Hæld lagen på en kande.
2. Læg forsigtigt lakseskiverne i en dyb pande.
Hæld kogelagen over, så det lige akkurat dækker.
Lad laksen simre over svag varme, med låg på, i 7 min.
Lad laksen køle af i lagen.
Tag laksen op af lagen.
Server den kold, pyntet med en kvist dild.
Der hører citronskiver og nye kogte kartofler til, evt. også
lidt agurkeskiver i olie-eddike marinade (se opskrift herunder). Saucen kan fx
være en kold karry-sauce (se opskrift).
Olie-eddikemarinade
1½ dl olie
½ dl hvid- eller rødvinseddike
salt og peber fra kværn
Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også
med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes
krydderurter.
Citronmarinade
Citronmarinader tilberedes på samme måde som olie-eddikemarinaden,
men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike. Citronmarinaden har en
finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier og krydderurter.