En nem og hurtig hverdagsret. Sæt en gryde vand over til
pastaen og kog den, så det passer med saucens tilberedningstid, som er ca. 15
min. Pasta skal nydes friskkogt.
Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 15 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
#
250 g frisk eller tørret pasta
1 løg
1-2 fed hvidløg
250 g blomkål
125 g frisk spinat
1 spsk kapers
1 spsk olie
1 dl hvidvin
1 dl grønsagsbouillon
250 g laksefilet
125 g frosne ærter
15-25 g smør
1 økologisk citron
50 g parmesanost
salt og peber
Tilbehør: parmesanost og evt. brød
*
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Del blomkålen i buketter.
Skyl og slyng spinaten.
Skyl kapersne og hak dem groft.
Sauter løgene blanke i en gryde med olie 5 min.
Tilsæt hvidløg og blomkål og steg i 1 min.
Tilsæt vin, bouillon og kapers og kog igennem i 5 min.
Kog pastaen efter pakken s anvisning.
Skær laksen i strimler eller terninger og vend dem i saucen
sammen med spinat og ærter.
Varm det hele igennem et par min.
Vend den afdryppede pasta i gryden sammen med smørret og
smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, revet parmesanost, salt og
friskkværnet peber.
Server retten straks.
TIPS: Du kan erstatte den friske laks med strimler af røget
laks eller kogt skinke, som så skal vendes i retten til allersidst.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin