Ovnbagt laks med cremet hollandaisesauce er en ægte
klassiker og er meget velsmagende. Få opskriften her. Det her er havets svar på
lørdagskyllingen.
4 personer. Arbejdstid: 35 min. Bage-/kogetid: ca. 20 min.
#
750 g laksefilet - evt. med skind
salt og friskkværnet hvid peber
Hollandaisesauce:
200gsmør
4 æggeblommer
2 spsk citronsaft
elIer hvidvinseddike
Dampet spinat:
11øg
25g smør
500 g frisk spinat eller 6-7
kugler hel frossen spinat
Tilbehør:
pillekartofler
2-3 spsk purløg
*
Fjern evt. små ben i laksen med en pincet.
Krydr kødsiden med salt og peber, og skær evt. fisken i
mindre stykker.
Læg dem på en bageplade med bagepapir eller i et ovnfast
fad.
Bag laksen i 15-20 min ved 200 °C.
Laksen kan bages efter smag enten "varm-rå", så
fiskekødet er som en rosa stegt bøf eller gennemvarmes, så den er som en
gennemstegt bøf.
Smelt smørret ved svag varme, og lad vallen lægge sig i
bunden.
Pisk æggeblommerne med salt og citronsaft i en skål over
vandbad.
Hvis man er hurtigt til at piske, kan det gøres over svag varme
direkte på blusset.
Pisk, til æggemassen er tyk og cremet.
Tag æggeblommerne af varmen, og pisk det smeltede smør i
uden vallen i bunden.
Først dråbevist og derefter i en tynd stråle.
Smag til med salt og peber, og hold saucen varm over
vandbad.
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Steg dem klare i smør i en rummelig gryde.
Tilsæt spinat, skru op for varmen i et par min, og lad
spinaten falde sammen.
Sluk for varmen, og smag til med salt og peber.
Server den friskbagte laks med smørdampet spinat, lun
hollandaisesauce, fintklippet purløg og kartofler.
TIPS: Laks er en skøn fisk. Selv folk der hævder ikke at
kunne lide fisk, kan som regel lide fisk når der kommer laks på bordet. Laks
har tilligemed sæson hele året. Desværre gør det ikke laksen til en billig
fisk. Dog er det jo ikke den dyreste fisk du kan finde på markedet. Her er vi
nok ude i pighvar, …
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin