Til den velsmagende
laks med chilisauce og rygeost serveres ovnbagte grønsager. Det hele kan gøres
klar i god tid og sættes i ovnen, når det er tid til at spise så her er ingen
stress!
4 personer. Arbejdstid:
ca. 45 min. Bage/stegetid: 30 min.
#
600 g laksefilet i
et stykke
½ dl sød chilisauce
3-400 g rygeost uden
kommen
salt og friskkværnet
peber
Ovnbagte grønsager:
5-6 gulerødder
½ savojkål
2-3 porrer
500 g små kogte
kartofler
ca.1½ spsk olie
Pynt:
Bredbladet persille
*
Rens fisken for
skæl, og skyl den hurtigt i koldt vand.
Dup den tør på
køkkenrulle, og læg den med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad, evt. på
bagepapir.
Pensl med chilisauce
på hele fiskens overside.
Skær 4-6 snit ned i
fiskekødet, og fyld dem med rygeost.
Fordel resten af
rygeosten på fisken, og krydr med salt og peber.
Rens grønsagerne, og
skær dem i mundrette stykker.
Bland dem med små
kogte kartofler, olie, salt og peber i et ovnfast fad.
Sæt laks og grønsager
i ovnen ved 200 °C varmluft i ca. 30 min., til den tykke ende af fisken lige
akkurat er færdigbagt.
Server laksen med de
bagte grønsager, og pynt med persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin