Skøn og lækker opskrift på laksefilet - Prøv den her! Find flere gode opskrifter med laks her
på madABC.dk ...
En lakseside kan
deles i tre: halestykket, nakkestykket og midterstykket, der er det fineste og
på fransk og kokkesprog kaldes "darne". Stykket har samme tykkelse i
begge ender, og er derfor velegnet til at bage i et helt stykke.
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Bage-/kogetid: ca. 20 min.
#
750-800 g laksefilet
med skind
salt og friskkværnet
peber
lidt olie til fadet
100 g edamame bønner
(se TIPS)
½ agurk
6-8 snackgulerødder
eller 4 tynde gulerødder
1 bundt radiser
1 spsk sojasauce
1 spsk frisk ingefær
1 håndfuld frisk
koriander eller bredbladet persille
Tilbehør: jasmin- eller
basmatiris
*
Krydr laksens
kødside med salt og peber, og læg den i et smurt ovnfast fad.
Sæt fadet i ovnen
ved 200 °C i 15-20 min. afhængig af laksens tykkelse.
Træk skindet af den
bagte laks.
Kog bønnerne i nogle
min. i letsaltet vand, og lad dem dryppe af.
Flæk agurken på
langs, og fjern kernerne med en teske.
Snit agurk,
gulerødder og radiser i tynde skiver.
Bland grønsagerne
med sojasauce og fintrevet ingefær.
Læg blandingen over
den ovnbagte laks, drys med frisk koriander, og server med friskkogte ris.
TIPS: Edamame-bønner
er friske sojabønner. De kan købes frosne både med og uden bælg. Hvis du køber
bønnerne med bælg, skal du bruge 400-500 gram og bælge dem.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin