Et nemt og lækkert måltid på en ganske almindelig fiskedag. Denne
gang er den fyldt med krydderurter og hvidløg. Der kunne også sagtens have
været pesto, ost, soltørrede tomater, rejer osv. deri. Heldigvis er det meget let
at fjerne benene på en ørred, så de "ben-forskrækkede" kan spise den.
Fint til 4 personer.
Bagt havørred med krydderurter og citron:
#
1 hel havørred
1 bdt persille, grofthakket
1 bdt dild, grofthakket
½ bdt basilikum, grofthakket
2 store fed hvidløg, presset
salt og peber
1 øko citron
*
Læg den ene ørredside på en bageplade med bagepapir.
Skindet skal vende ned af.
Krydr med rigeligt salt og peber.
Fordel hvidløg og krydderurter over fisken.
Krydr den anden ørredside med rigeligt salt og peber.
Læg den ovenpå den anden ørredsiden med skindet op af.
Skær citronen i tynde skiver og fordel den over fisken.
Bind fisken sammen med kødsnor og dryp med en smule olie.
Bag den ved 200 °C i ca. 25 min.
Server gerne med nye kartofler og med persillesmør eller hollandaise
sauce.