Køb den mest friske
fisk, du kan få. Store fisk kan tilberedes både som koteletter eller fileter,
mens små fisk bør tilberedes med ben.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)
#
1 kg fisk med ben
eller 600 g fileteret fisk
fx laks, lange,
ørred, brosme, pighvar, slethvar, rødspætte, skrubbe
1 citron
4 spsk olie
1 fed hvidløg
frisk timian og
merian
2 fennikelknolde
¾ kg cocktailtomater
salt og peber.
Tilbehør: 1 kg nye
kartofler
*
Tænd ovnen på 225 °C.
Skær fisken i
portionsstykker og rids evt. skindet med en skarp kniv.
Rør citronsaft
sammen med olie, knust hvidløg, hakkede krydderurter, salt og peber.
Vend fisken sammen
med halvdelen af marinaden.
Rens
fennikelknoldene og skær dem i tynde skiver.
Vask tomaterne og
skær dem i halve.
Vend grønsagerne
sammen med resten af marinaden.
Fordel grønsagerne i
et ovnfast fad smurt med olie eller foret med bagepapir.
Læg fiskestykkerne
oven på grønsagerne og sæt fadet i ovnen i ca. 20 min. alt efter fiskens
tykkelse.
Server med
friskkogte nye kartofler:
Skrub kartoflerne
rene eller skrab dem med en lille kniv.
Læg dem i kogende
letsaltet vand og lad dem simre i 8 min.
Tag gryden af
varmen, læg låg på og lad kartoflerne trække ca. 8 min.
Hæld vandet fra
kartoflerne og hold dem varme, evt. under et klæde skoldet med kogende vand.
Tips: Hvis
fiskestykkerne er tynde, kan man bage grønsagerne uden fisk i 10-20 min., før
man lægger fisken på og fort- sætter bagningen.
En nem Sommersauce til
kartoflerne kan røres kvark eller cremefraiche, hakkede krydderurter, salt og
peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin