En elegant frokost- eller forret som ikke er besværlig at
lave. Hvis du bruger den som forret, kan du anvende mere tid på hovedretten.
Festligt • Salat og grønsager til forret gør det lettere for maven at fordøje
maden • Hytteost indeholder meget kalcium.
Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Råvarer til Oste- og lakse salat:
50 g fersk røget laks
50 g stærk ost
½ tynd porre
1 fed hvidløg
1 bundt persille
1 bundt radiser
2 hoveder julesalat
100 g hytteost
2 spsk fløde
1 tsk citronsaft
salt og peber
1 spsk græskar- eller solsikkekerner
*
Fremgangsmåde:
1 Skær osten i tern.
Gør porren i stand og hak den.
Pil og pres hvidløget.
Hak persillen fint.
Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver.
Skær laksen i strimler eller tern.
2 Skyl og læg otte fine julesalatblade til side.
Skyl og hak resten af julesalaten fint.
3 Bland hytteosten med fløde og citronsaft.
Bland derefter ostetern, porre, presset hvidløg, halvdelen
af persillen, radiser, laks og den hakkede julesalat i.
Smag til med salt og sort peber.
Rist græskarkernerne på en tør pande til de begynder at
dufte.
4 Læg de hele julesalatblade på en tallerken og fyld dem med
salat.
Drys græskarkerner og persille over.
Server med friske baguetter eller toast.
Tips & råd
Skyl salaten i en balje med vand. så bevares smag og
vitaminer bedre.
Julesalat er en sart salattype. så behandl den forsigtigt.
Rist kerner og nødder uden fedt på en pande, så smagen
fremhæves.
Drys dem over salaten eller madretten, det giver en fin
farvekontrast og smag.
PR. PORTION: Energi: Kcal 128 = kj 537
Kulhydrat 3 g Protein 11 g Fedt 8 g (56%) Fibre 1 g