Logo

Farserede rødspættefileter med rejedip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Farserede rødspættefileter med rejedip

 

Rør en lækker fiskefars til rødspættefileterne eller køb en færdig fars. Du kan krydre farsen med friskhakkede krydderurter eller lidt fintrevet citronskal.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Bage-/kogetid: ca. 20 min.

 

#

8-12 fiskefileter af rødspætte, skrubbe eller skærising (i alt 500 g)

1 spsk olie

 

Fiskefars

300 g lyssejfilet (eller torsk eller laks)

2 tsk salt og lidt friskkværnet peber

2 æggehvider

1½ dl piskefløde

(eller 500 g færdig fiskefars)

 

Rejedip:

200 g rejer

2 dl cremefraiche 18%

1 bundt purløg

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

2 bundter forårsløg

¾ kg aspargeskartofler

*

 

Skær lyssejfileten i mindre stykker, og kør dem til fars med salt i en foodprocessor.

Krydr med peber, og tilsæt æggehvide og derefter gradvist piskefløde.

Kør med pulse-knappen, til farsen har samlet sig.

 

Skær fiskefileterne over på langs.

Tynde fileter kan lægges sammen to og to.

Der skal være mindst 8 stykker.

Læg et par skefulde fiskefars på fiskefileternes skindside, tril dem sammen, og læg fiskerullerne på en bageplade med bagepapir.

Krydr med salt og peber, og stænk med olie.

Bag fisken i ca. 20 min. ved 160 °C, til farsen i midten af fiskerullen er 75 °C varm.

 

Rør rejerne sammen med cremefraiche og fintklippet purløg.

Smag til med salt og peber.

 

Server fiskerullerne med dampede forårsløg rejedip og kogte aspargeskartofler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.845 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her