4 personer
#
Ingredienser12 tynde skiver laks
1 tsk brun farin
dild efter behag
dildfrø, salt, peber
Sennepsfløde:
2 spsk cremefraiche
2 spsk piskefløde
½ spsk lys Dijonsennep
1 spsk hele gule sennepskorn
1 spsk rødvinseddike
½ spsk brun farin
salt, hel sort peber
Syltede grønsager i lage:
½ dl hvidvinseddike
½ dl tør hvidvin
½ tsk sukker
½ dl vand
det hvide af en porre
en stor gulerod eller rødbede
en knoldselleri eller squash
salt, hel sort peber
* Tilberedning
1. Lakseskiverne lægges koldt og krydres med salt og peber.
Drys med brun farin, hakket dild og dildfrø.
Lad det ligge køligt i ca. to timer.
2. Alle ingredienserne til sennepsfløde røres sammen til luftig konsistens og
smages til med salt og peber.
3. Grønsagerne skæres i tynde strimler og tern.
Hvidvinseddike, hvidvin, salt og lidt sukker koges igennem og
smages til med salt og peber.
Hæld den kogende lage over grønsagerne og læg låg på.
Lad det trække i ca. to timer.
4. Sennepsfløden smøres på en tallerken.
Laksen lægges ovenpå og grønsagerne rundt om.