(10 personer)
# Ingredienser 3 hakkede løg
4 kviste timian
3 fed hakket hvidløg
Koriander
1 flaske hvidvin
1 ½-2 l fiskefond (se nedenfor)
1-1 ½ l piskefløde
Citronsaft
Salt, peber
1 bdt basilikum
1 bdt dild
* Tilberedning
Sauter løg, timian, hvidløg og koriander og reducer med hvidvin.
Tilsæt fiskefond og kog yderligere ned.
Tilsæt piskefløde efter smag, si suppen og smag til med salt, peber og lidt citron.
Servering: Varm suppen op sammen med fiskestykker.
Fordel de gennemvarme fiskestykker i dybe varme tallerkener.
Bring suppen op på kogepunktet, kør den på en blender med basilikum og hæld straks den varme suppe over fiskestykkerne. Pynt med dild.
Fiskefond:
Primært ben og hoveder fra diverse fladfisk som søtunge, rødfisk og knurhane m.v.
1 kg fiskeben og hoveder
2 porrer
2 tomater
4-5 fed hvidløg og skalotteløg
timian, persillestilk, laurblade
20 hele sorte peberkorn
20 tørrede korianderkorn
5 spsk olivenolie
1 fl. hvidvin
Vand
Fiskefond:
Rens og hak ovenstående ingredienser. lad simre i 20 minutter med jævnlig afskumning i en åben gryde.
Tag fonden at blusset og lad hvile i ½ time og si den gennem en finmasket si.
Reducér fonden til halvdelen.
Denne fond bruges på Hjorts Hotel i supper og sauce,