Mariner kødet fra et
par kyllingebryster og sæt det på spid. Det er nemt, og kødet bliver dejlig
saftigt. Nye kartofler er perfekt tilbehør.
Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: 20 min. Stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene
så halver portionen.
#
2 kyllingebryster
(eller 300 g kalkunbryst)
1 usprøjtet citron
1 fed hvidløg
1-2 spsk olie
1-2 stilke frisk
oregano
salt og peber
Purløgsdressing:
1½-2 dl kvark, græsk
yoghurt eller cremefraiche
1 bdt purløg
(fintsnittet)
salt og peber
Tilbehør: nye
kartofler
*
Skær 2 tykke skiver
af citronen og del dem i kvarter.
Riv resten af
skallen fint og pres saften.
Rør citronsaft og
skal, knust hvidløg og olie sammen og krydr med finthakket oregano, salt og
peber.
Skær
kyllingebrysterne i tykke stykker, vend dem i marinaden og lad dem trække 20
min. eller i køleskab 2-3 timer.
Rør kvark, græsk
yoghurt eller cremefraiche cremet og tilsæt purløg, salt og peber.
Sæt kød og kvarte
citronskiver på spid og steg dem på en varm grill eller under grillen i ovnen
10-12 min. Vend dem et par gange undervejs.
Server spiddene med
friskkogte nye kartofler og purløgsdressing.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin