Med en rest kogt eller stegt kylling, er denne gode
frokostsalat hurtigt lavet. Har du ikke en rest, kan du se vores tips.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid 6 min.
#
250 g champignon
1 lille rødløg eller 2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2-3 stilke bladselleri
½ spsk olie
250 g kogt eller stegt kyllingebryst eller -inderfilet uden
skind (gerne en rest)
200 g cremefraiche 6%, 9% eller 18%
1 bundt frisk basilikum
1-2 tsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør:
4 skiver rugbrød
50 g sprød salat
125 g cherry tomater
*
Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint.
Skræl de grove tråde af bladselleristilkene, og snit dem
fint.
Brun champignon på en varm pande med olie, og krydr med salt
og peber.
Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min.
Hæld champignon i en skål, og køl af.
Pluk kyllingekødet i små stykker, og vend dem sammen med
cremefraiche og friskhakket basilikum.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Vend rødløg, bladselleri og champignon i salaten, og anret
på ristet rugbrød med salatblade og halve cherry tomater. Pynt med frisk
basilikum.
TIPS: Du kan koge 250 g kyllingebryst i en gryde med 2-3 dl
bouillon - lad det simre stille under låg i 12-15 min. Du kan også stege kødet
på champignonpanden.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin