Inviter familien eller venner på
søndagsmiddag - denne skønne grydestegte kylling vil bestemt falde i smag. Sikker
succes.
Arbejdstid: 30 min.
Stege/bagetid: ca. 1 time og 15 min. 4 personer
#
1 stor kylling eller
hane
hvidløgssalt og
friskkværnet peber
50 g smør
1 stort løg
250 g champignoner
salt og peber
2 spsk hvedemel
1 dl hvid eller rød
portvin
1 dl piskefløde
ca. 1 dl vand
evt. saucekulør
Tilbehør: persille
brød eller kartofler
*
Skær kyllingen ud i
fire stykker og gnid dem med hvidløgssalt og friskkværnet peber.
Pil løget og hak
det.
Rens champignonerne
og skær dem i skiver.
Brun kødet i en
stegegryde med smør.
Tag kødet op.
Brun løg og champignoner
i det samme smør.
Krydr med salt og
peber, drys med mel og lad det opsuge smørret.
Tilsæt portvin og
bring blandingen i kog under omrøring.
Tilsæt fløde, læg de
brunede stykker kylling i gryden og dæk den til.
Sæt gryden i en 150 °C
varm ovn og lad retten stege ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt.
Tilsæt evt. lidt
mere fløde og/eller vand, hvis saucen er for tyk.
Smag til med salt og
peber.
Skyl persillen og
hak den.
Drys med persille og
server retten med brød eller kartofler.
Tips: I stedet for selv at partere kyllingen, kan du købe friske eller frosne kyllingelår eller bryst. De friske champignoner kan byttes ud med frosne, der er skåret i skiver.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin