En ret fra "the old school", der lyder helt moderne og lidt fusionsagtig pga. chokoladesaucen.
Men retten er faktisk mange hundrede år gammel og stammer fra de dybeste, mørkeste skove i Sydamerika.
Kalkun ledsaget af en sauce monteret med mørk chokolade er en af de allerførste nationalretter overhovedet og den blev ofte serveret hos de gamle Aztekere i Mexico, 'mole poblano de guajolote.'
Vælg nogle stykker udbenet kalkunbryst i portionsstørrelse.
Drys dem godt med salt og andre krydderier og lad trække et par timer.
Skyl saltet af og confitér (lad simre ved svag varme) kalkunstykkerne i ande- eller gåsefedt med lidt løg, hvidløg og timian i ca. 1 time, til de er møre og fabelagtigt saftige.
Sauce: Tilbered først en meget kraftig og meget intens fond på fjerkræ, kalvekød eller vildt.
Varm den gode fond, tilsæt nogle dråber Sherryvinaigre og monter saucen med lidt koldt smør og finthakket mørk chokolade.
Brug chokolade med minimum 70% kakao.
Server confit'en sprød, dvs. det møre kød skal lige dryppe af og derefter en tur under grillen, ledsaget af chokoladesauce og dampet ris.
Enkelt, ærligt, ægte Oldtids-madlavning!