Logo

Caesarsalat med fjerkræ

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Caesarsalat med fjerkræ

 

Den klassiske caesarsalat består af romainesalat med parmesanost, brødcroutoner og en skøn dressing. Vi har udvidet den med friskstegt perlehønebryst - kylling er også godt.

Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 15 min. 2-4 personer

 

#

2 perlehøne- eller kyllingebryster

½ spsk olie eller smør

1 romainesalat

50 g parmesan

 

Croutons:

2-4 skiver landbrød

2 spsk olie

1 fed hvidløg

 

Dressing:

1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)

2 ansjosfileter

1 fed hvidløg

1 spsk revet parmesan

½ spsk sherryvinaigre

et stænk Worcestershiresauce

1 dl neutral olie

salt og peber

*

 

Krydr fjerkræ-brysterne med salt og peber og brun dem på en pande med smør eller olie.

Skru ned til middelvarme og steg dem ca. 7 min. på hver side.

Læg dem på en tallerken til afkøling.

 

Skær skorperne af brødet og skær krummen i terninger.

Steg brødterningerne gyldne i olie, dryp dem med presset hvidløg og steg lidt mere.

Læg dem på et stykke køkkenrulle.

 

Dressing: Kom alt undtagen olien i en blender og kør det jævnt.

Tilsæt olien lidt efter lidt.

Hvis dressingen bliver for tyk, kan den fortyndes med lidt vand.

Smag til med salt og peber.

 

Skyl og slyng salaten og pluk den i lidt mindre stykker.

Fordel den på 2-4 tallerkener og dryp med lidt dressing.

Fordel fjerkræskiver og croutoner over salaten.

Høvl flager af parmesan over og server med ekstra dressing.

 

TIPS: Du kan udelade ansjosfileterne i dressingen og smage til med lidt ekstra Worcestershiresauce.

Caesarsalat med fjerkræ


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her