Dej:
100 g svinefedt
1 ¼ dl vand
120 g hvedemel
1 tsk salt
olie til pladen (ikke olivenolie)
Fyld:
300 g løg (helst skalotteløg)
300 g let røget flæsk i små tern (ca. 2x2 cm). (Røget bacon kan bruges)
1 spsk smør
1 ½ dl creme fraice 38%
1 ½ dl piskefløde
2 hele æg
1 knsp. salt
Dej:
Fedt og vand koges op så fedtet smelter og afkøles igen.
Saltet blandes i melet i en skål og fedtmassen æltes gradvist i til en fast glat dej.
Dejen dækkes med plastfolie og hviler i køleskabet en lille times tid.
Imedens laves fyldet:
Løg skæres i ringe og steges i smør til de bliver gennemsigtige, smages
til med salt og peber og tages af panden, hvorpå flæsket brunes, i
regelen er fedtstof ikke nødvendigt.
Creme fraice, fløde og æg piskes sammen med salt.
Løg og flæsk vendes deri.
Dejen halveres og rulles ud i rektangeler på størrelse med pladen.
Fyldet fordeles på de to bunde, som bages ved 250° C (gerne varmere,
hvis ovnen kan) ca. 15-20 min. hver.
Serveres rygende varme.