Logo

Tarte flambé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
100 g svinefedt
1 ¼ dl vand
120 g hvedemel
1 tsk salt
olie til pladen (ikke olivenolie)

Fyld:
300 g løg (helst skalotteløg)
300 g let røget flæsk i små tern (ca. 2x2 cm). (Røget bacon kan bruges)
1 spsk smør
1 ½ dl creme fraice 38%
1 ½ dl piskefløde
2 hele æg
1 knsp. salt

Dej:
Fedt og vand koges op så fedtet smelter og afkøles igen.
Saltet blandes i melet i en skål og fedtmassen æltes gradvist i til en fast glat dej.
Dejen dækkes med plastfolie og hviler i køleskabet en lille times tid.
Imedens laves fyldet:
Løg skæres i ringe og steges i smør til de bliver gennemsigtige, smages
til med salt og peber og tages af panden, hvorpå flæsket brunes, i
regelen er fedtstof ikke nødvendigt.
Creme fraice, fløde og æg piskes sammen med salt.
Løg og flæsk vendes deri.
Dejen halveres og rulles ud i rektangeler på størrelse med pladen.
Fyldet fordeles på de to bunde, som bages ved 250° C (gerne varmere,
hvis ovnen kan) ca. 15-20 min. hver.
Serveres rygende varme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.967 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her