600 g ferske lammeculotter
citronskal af ½ citron
1 tsk tørret rosmarin
1 spsk tørrede grønne chiliflager
1 spsk fem peber (blanding med forskellige hele peberkorn)
Salt
Kartoffeltærte:
4 plader usødet tærtedej
½ kg skrællede kartofler
250 g snittede porrer
150 g skrællet selleri
100 g skrællet pastinak eller persillerod
1 dl hakket persille
100 g revet emmentaler
6 æg (str. M)
¼ l. fløde 13%
1 tsk salt
Peber
Reven citronskal, rosmarin, grønne chiliflager samt knuste peberkorn
rystes godt sammen i en plastpose.
Kom lammeculotterne i posen, luk og ryst godt.
Læg culotterne i køleskabet til næste dag.
Rul tærtedejen ud, læg den i en springform beklædt med bagepapir og skær kanten til.
Skær kartofler, selleri og pastinak i små tern.
Kog dem sammen med porrerne 10 minutter i letsaltet vand.
Bland de kogte grønsager med persille samt emmentaler og kom det i
springformen.
Pisk æg, fløde, salt og peber godt sammen og hæld æggemassen over fyldet.
Bag tærten ved 200°C i ca. 50 minutter nederst i ovnen.
Krydr lammeculotterne med salt og kom dem i en stegepose.
Steg lammeculotterne 30 minutter i ovnen ved 200°C og lad dem hvile i 10 minutter.
Skær lammeculotterne i tynde skiver og anret dem sammen med et stykke tærte og lidt grøn salat.
Si skyen, smag til med salt og peber og kom den hen over kødet.
Tips: Spis resten af tærten næste dag til fx. kogt skinke.