4 personer
olivenolie og smør
3 bundter røde forårsløg (evt grønne, hvis røde ej kan skaffes)
½ spsk balsamico
1 tsk fint sukker
375 g færdiglavet butterdej
8 skiver serrano-skinke
1 æg, pisket med lidt koldt vand
Varm olivenolien og en klat smør på en stor pande.
Tilsæt forårsløg, balsamico og sukker, og svits det cirke 1 minut.
Sæt panden tilside.
Sæt ovnen til 180ºC (varmluft 160ºC) og kom en bageplade derind.
Smør en anden bageplade, og rul butterdejen ud på den.
Med en skarp kniv tegnes en linie ca. 1,5 cm rundt langs kanten.
Læg skinken indenfor kanten, og kom forårsløg i to lag ovenpå.
Pensel kanten af butterdejen med æg, fold kanterne ind til den tegnede linie.
Pensl igen med æg.
Sæt bagepladen oven på den, der allerede står i ovnen, og bag tærten på bagepapir, som trækkes over på en bagesten.