Bund:
150 g hvedemel
150 g grahamsmel
250 g margarine (125 hvis mere fedtfattig og tilsæt lidt vand istedet)
2 æggeblommer
Fyld:
1 bundt friske porrer
1 pakke skinke i strimler
1 pakke bacon i tern
1 tsk peber og 1 tsk salt
Til toppen:
2-3 hele æg (alt efter hvor meget ost du kommer i)
1,25 dl mælk
1 pose revet pizzaost
en smule salt og peber
Bunden æltes sammen med hænderne og stilles i køleskab ½ time.
Bunden vil skille og drysse meget, men det er meningen.
Efter ½ time tages den ud af køleskabet, og presses rundt i den smurte form.
(Den kan ikke rulles på, men skal glattes ud) og forvarmes i ovn ved 200°C i 15 minutter.
Porrer i skiver, skinkestrimlerne og baconternene blandes i en gryde med en klat smør og simrer til porrerne er bløde. (laves mens bunden forsteger).
Fyldet fordeles på tærtebunden, og toppens ingredienser røres sammen og hældes over fyldet.
Tærten bages i ovn ved 200°C 30 min. i alm. ovn, varmluft kun 20-25 min.
Hold øje med osten - bliver den for mørk, lægges et stykke folie over de sidste 10 minutter.
Bunden er dejlig sprød og tykkkere end de fleste, brug lidt mindre ingredienser i bunden, hvis en tyndere bund ønskes.