Logo

Tyske klumper fra Sjælland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tyske klumper er oprindeligt lavet af en dej opbagt af fedt­stof, bygmel, mælk og nogle gange æg. Senere kom Ris­melsklumperne. Op igennem 1800-tallet, begyndte man at blande kogte kartofler med melet, så klumpeme blev mindre hårde. Klumperne kunne kommes i frugtsup­per og kødsupper eller hvis de blev kogt i mælk, simpelt­hen i den varme mælk. Som selvstændig ret hørte der sauce til.
 
250 g melede kartofler
400 g rismel eller hvedemel
2 æg
200 g letsaltet flæsk i terninger
1 spsk hakket løg
Salt, allehånde og kardemomme
Sauce:
Stegefedt fra flæsket
Syltetøj
Kartoffelmel
Tilbehør: Saucen eller blot groft rugbrød
 
Flæsket ristes og det afsmeltede fedt tages fra.
Kartof­lerne koges og æltes med hvedemel, æg, løg, flæsketerningerne og krydderierne.
Dejen formes til store boller og koges i ca. 30 min. i letsal­tet vand.
Saucen laves af stegefedtet fra flæsketerningerne, vand og syltetøj jævnet med kartoffelmel.
De Tyske klumper spises enten med saucen eller med groft rugbrød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.688 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her