1 ½ pakke æggenudler (6 brikker)
4 fed hvidløg + lige så meget frisk ingefær
3-4 små grønne chili
4 spiseske fulde lys soya
1 tsk salt
2 spsk olie
2 stk frisk kylling bryst
1 pakke skinke tern
8-10 tigerrejer
1 gulerod flækket og skåret (skråt 45’) i max 2 mm. tynde skiver
Rød gul og grøn peber ca. ½ af hver skåret i 1 ½ cm. tern
1 løg "flækkes og skæres i ca. 10 både"
½ bakke champignon renses og deles i halve
¼ broccoli delt i små buketter ikke større en 1 krone
1 porre skåret skråt i ca. 5 mm. skiver"
4-5 spsk østers sauce
ca. 1 tsk salt
ca. 1 tsk tredje krydderi
ca. 1 tsk sukker
1 spiseskefulde sesamolie.
1 kop vand
olie til stegning
Hak hvidløg, ingefær og chili (brug evt. en persillehakkeren), blandes
med salt, soya og 2 spsk olie.
Skær kyllingen i ca. 2 - 3 mm. tynde skiver, rens tigerrejerne og
mariner kødet i blandingen ca. ½ time.
Rens og snit grønsagerne, til lyn stegning.
Steg dem på en meget varm tør pande, vent med at vende rundt til de har
fået lidt sort farve. Tilsæt så 2 spsk olie og vend rundt ca. 5 min.
Til sidst hældes østerssaucen over og der vendes rundt.
Tag dem af panden og læg dem over i en skål.
Kom ca. 2 ½ liter kogende vand i en skål eller gryde, tilsæt
æggenudlerne og lad dem stå ca. 10 min.
Del dem fra hinanden med 2 spisepinde, og hæld vandet fra.
Steg kødet mørt i en wok eller stor pande, tilsæt skinketern det sidste
minut.
Tag det af panden og over i skålen med grønsagerne.
Kom ca. 3-4 spsk olie på panden og kom nudlerne heri.
Vend rundt til de er blanke, steg ca. 3-5 minutter, kom salt, sukker og
tredjekrydderi i sammen med kød og grønsagerne.
Bland det hele godt sammen og der tilsættes en kop vand.
Til sidst hældes 2 spsk sesamolie over retten og vend det rundt, det
giver retten en vidunderlig duft, og den helt rigtige smag.