12 skiver stege- eller kogeflæsk (ca. 500 g)
½ tsk salt
Persillesauce:
5 dl skummet-, mini- eller letmælk
2 ½ spsk majsstivelse
2 dl hakket persille
½ tsk sukker
1 tsk salt
¼ tsk peber
Tilbehør:
1 kg kogte kartofler
Godt brød
Kogte grønsager (800 g)
Stegt flæsk:
1. Læg flæskeskiverne på en rist med et ovnfast fad eller en bradepande under.
2. Steg flæsket i ovnen ved 250º i ca. 30 min., til det er gyldenbrunt og sprødt.
3. Drys med salt.
Persillesauce:
1. Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og lad den koge op under omrøring.
2. Tilsæt persille og sukker og lad saucen koge i 5 min.
3. Smag til med salt og peber.
4. Server saucen til det stegte flæsk sammen med kogte kartofler, kogte grønsager og godt brød.
Vil du tabe dig, kan du spise: To skiver stegt flæsk, to kartofler, en fjerdedel af saucen og alle de grønsager, du har lyst til.
Tips: Flæsket kan også steges på panden. Steg det da uden ekstra fedtstof og smid det smeltede fedt ud. Gør du sådan, er der faktisk kun 2 g fedt tilbage i én skive stegt flæsk.