750 g stegeflæsk i skiver
salt og peber
Hyldebærkål:
250 g snittet rødkål
250 g skrællet rødbede i strimler (brug engangshandsker eller få røde fingre))
smør
½ dl hakkede hasselnødder og valnødder
2 spsk soltørrede tranebær
¼ dl koncentreret hyldebærsaft
¼ dl æbleeddike
½ dl hakket persille
Tilbehør: Kartofler eller rugbrød
*
Læg skiverne på risten i en bradepande, krydr med salt og sæt den øverst i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200°C og steg i ca. 15 minutter til skiverne er gyldne.
Vend skiverne og steg til de er gyldne og sprøde.
Læg skiverne på et stykke køkkenrulle i ca. 1 minut.
Steg rødkål og rødbede et par minutter i smør.
Tilsæt nødder samt tranebær og steg endnu et par minutter.
Kom hyldebærsaft samt æbleeddike ved og kog kraftig til væden er fordampet.
Smag til med salt og peber og drys med persille.
Server kålen med flæsk og kartofler eller rugbrød.