1 port.
25g blød plantemargarine
1 ¼ dl mælk
½ tsk tørgær eller 1 tsk bagepulver
0,6 dl hvedemel
¼ dl grahamsmel
1 nip salt
Vafler med gær holder sig sprøde, selv når de bliver kolde, mens bagepulver-vafler bør spises straks.
Smelt margarinen, uden at den bliver for varm, og lad den stå og blive kold.
Med gær:
Varm mælken til lidt mere end håndvarm, 45°C.
Rør tørgær, hvedemel og mælk til en jævn dej.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Rør det afkølede fedtstof i og bag vaflerne i vaffeljern.
Med bagepulver:
Rør bagepulver, hvedemel og halvdelen af mælken til en glat dej.
Tilsæt resten af mælken og det smeltede afkølede fedtstof.
Bag vaflerne i vaffeljern.
Server dem efter en let suppe, fx. grønsagssuppe, med lækkert syltetøj og en klat hytteost.
Vaflerne kan også serveres som hovedret og da med råkostsalat, fintsnittet røget skinke og en klat 18% cremefraiche og klippet purløg.
Næringsindhold i 1 portion grønsagssuppe, brydebrød, vafler, 2 spsk syltetøj og 1 klat hytteost
kj 2640, kcal 630, fibre 9,9g, fedt 25,2g (35E%), mættet fedt 5,2g, flerumættet fedt 10,6g, P/S 2,0, kolesterol 8 mg.