24 personer
24 små tomater (ca. 800 g)
2 tsk vindruekerneolie
½ tsk sukker
½ tsk groft salt
8 røde peberfrugter (ca. 1 kg)
200 g Gratineringsost
3 dl brødkrumme fra hvidt brød (ca. 75 g)
2 dl frisk, klippet purløg
½ tsk groft salt
400 g Fetina ost
300 g renset rucola salat
24 tynde skiver spegeskinke (ca. 325 g)
48 tynde skiver italiensk spegepølse (ca, 225 g)
125 g oliventapenade (fransk olivenpure)
Pynt: purløgsstrå
Tilbehør: 600 g flûtes
Tørring af tomater: ca. 3 timer ved 125°
Grillning af peberfrugt: ca. 7 min.
Gratinering af peberdrugter: ca. 7 min. ved 250°
Halver tomaterne og læg dem, med snitfladen opad, på en plade med bagepapir. Fordel olie, sukker og salt på tomaterne. Tør dem midt i ovnen - de skal stadig være lidt saftige. Lad tomaterne køle af.
Flæk og rens peberfrugterne. Læg dem på en plade med alufolie, med skindsiden opad. Grill peberfrugterne øverst i ovnen. Tag peberfrugterne ud og dæk dem med et stykke bagepapir - og et viskestykke. Lad peberfrugterne hvile ca. 15 min. og træk skindet af dem. Del peberfrugterne i ca. 3 cm brede strimler. Læg strimlerne på en plade med bagepapir. Hak ost og brødkrumme i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. Tilsæt purløg og salt. Læg ca. 1 spsk af osteblandingen på hver peberfrugtstrimmel og gratiner dem øverst i ovnen.
Ved serveringen: Skær Fetina osten i 24 stykker og del dem i brud, Læg på hver tallerken lidt salat, Fetina, tørrede tomater, skinke, spegepølse og ca. 1 tsk tapenade. Fordel de varme, gratinerede peberfrugtstrimler på tallerkenerne, pynt med purløg og server straks.
Genveje: Tørrede tomater kan tilberedes dagen før. Peberfrugter kan grilles dagen før.
-