Som dessert kunne man lave denne variant af mælk og tvebakker.
Æbler deles i kvarte, skrælles og kernehusene skæres fra.
Æblebådene snittes på tværs i 3 mm skiver i en skål.
Drys lidt rosiner over og server med kold mælk.
De sydfynske øer Danske egnsretter Stig Lou Mortensen
Højkål fra Langeland
Højkål er noget specielt for Langeland. Den kendes dog også på Tåsinge og i Svendborg. Højkål spises hovedsaligt ved juletid.
Grønkålen ribbes og koges i letsaltet vand.
Derefter tager man kålen, former den til kugler mellem hænderne og presser vandet ud.
Der koges pillekartofler og samtidig koges kødet, som kan være udvandet saltet svinekød, hamburgerryg, stribet flæsk eller medisterpølse.
Kålbollerne skæres på kryds og tværs, kartoflerne skæres i tern og begge dele varmes igennem i fedtet fra kødsuppen.
Kål og kartofler smages til med salt og sukker.
Højkålen serveres med kødet ved siden af.