flan med trøfler, letskummet flødesuppe med hasselnøddeolie og 'crumble'
- 4 personer
8 skiver Skagen skinke
13 flotte jordskokker
Citronsaft eller lagereddike
Salt, peber
Timian
Olivenolie
1 dl hønsesky
Flan:
2 æg
1 ½ dl fløde
Hakket trøffel
Flødesuppe:
¼ l mælk
Hasselnøddeolie
'Crumble':
25 g smør
25 g hvedemel
25 g rørsukker
25 g hakkede hasselnødder
Skræl jordskokkerne, læg dem i vand med citronsaft eller lageredikke (de skal være hvide).
Læg 12 jordskokker i koldt vand tilsat salt.
Kog op og tag de 4 flotteste fra, mens de stadig er al dente.
Kog de 8 jordskokker meget møre og hæld vandet fra.
Bag de 4 al dente kogte jordskokker færdige med timian og olivenolie ved 150°C i ca. 15 minutter.
Pak dem ind i hver en skive Skagen skinke lige inden servering.
Skær de 4 resterende skiver skinke pænt ud i en spids, gem resterne og bag de 4 pæne stykker skinke sprøde i ovnen på bagepapir ved 130-150°C i ca. 15 minutter.
Flan: Bland alle ingredienser med 4 gennemkogte purerede jordskokker og bag dem i små smurte forme ved 130-150°C i ca. 20 minutter, til overfladen er fast.
Flødesuppe: Mix alle ingredienser med 4 gennemkogte jordskokker og varm igennem. Skum op lige inden servering og hæld suppen på shotglas.
Pynt med den sprøde skive skinke.
'Crumble': Kør alle ingredienser på food processoren og bag smulderet på bagepapir ved 130-150°C, til farven er smuk lysebrun.
Laven julienne med de rå skinkerester samt den rå jordskok og høvlet trøffel.
Anretning: Sæt den varme flan på tallerkenen, pynt med julienneblandingen.
Lun hønseskyen og læg en ring omkring flan'en.
Sæt shotglasset på med den sprøde skinke skive og stil den ovnbagte jordskok i skinke på.
Pynt med 'crumble'.