For mange er revelsben en rigtig lækker ret. Prøv at lave
dem selv det er nemt, når først de er kogt møre. Du kan også lægge kødet i et
ovnfast fad med krydderier og vand og lade det stege ca. 1 time ved 160 °C.
Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 1 time og 10 min.
Marinering: min. 30 min. Fryseegnet. 4 personer
#
1½-2 kg revelsben i skiver, uden svær
30 g skrællet frisk ingefær
5 fed hvidløg
5 sorte peberkorn 3 hele nelliker
2 tsk groft salt
BBQ sauce:
1 løg (finthakket)
1-2 stjerneanis
2 spsk fintrevet ingefær
2 spsk revet/knust hvidløg
1 dl farin
1 dl honning
1 dl sojasauce
1 spsk sesamolie eller anden koldpresset olie
Tilbehør:
fx kogte eller grillede majskolber, bagte eller ovnstegte
kartofler eller kartoffelsalat, coleslaw eller grøn salat
*
Læg revelsbenene i en stor gryde med ingefær, hvidløg og
krydderier.
Hæld vand på, så det akkurat dækker.
Giv det et opkog og fjern skum.
Tilsæt salt, giv det et opkog og fjern skum.
Lad kødet simre, til det er mørt ca. 1 time.
Sauce: Bland alle sauceingredienserne i en gryde, kog det
igennem under omrøring 5 min.
Hæld det i en skål til afkøling.
Tag kødet op, dryp af og læg det i et fad eller en
frysepose.
Overhæld med saucen og lad kødet marinere i 30 min. ved
stuetemperatur eller 3-12 timer i køleskab.
Afdryp spareribs for evt. overskydende marinade og steg dem
sprøde på en trækulsgrill, under grillen i ovnen eller på en (grill)pande 5-10
min.
Server med det valgte tilbehør.
TIPS: Du kan også vælge at bruge en færdigkøbt BBQ-sauce til
marinering og stegning. Gør det let for dig selv. Kog og marinér revelsbenene
en dag, du har god tid og frys dem ned. Så skal de blot tøs op før stegning.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin