Logo

Rillette af flæsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Det er en ret, der kan minde lidt om vor danske sylte, og er en behagelig afveksling af denne. I Frankrig står de næsten altid på menukortet på de franske kroer. Rilletter kan tilberedes af enten flæsk, and, gås eller kanin om det skal være. Fremgangsmåden er altid den samme.

1 kg kogeflæsk,
2 gulerødder,
2 små løg,
krydderbuket af en lille timiankvist,
3 -4 persillekviste
2 laurbærblade.
3 hvidløgsfed,
salt, 6-8 peberkorn,
¼ kg fersk spæk.

Flæsket skæres i tykke skiver og sættes over varmen i koldt vand, ikke mere end flæsket lige er dækket. Gulerødder og løg, snittet i småstykker tilsættes så snart flæsket er i kog, sammen med krydderbuket, hvidløgsfed der presses i, salt og peberkorn.
Efter ca. ½ time tages flæsket op, både svær, småben og brusk fjernes. Flæsket lægges igen i gryden sammen med spækket, skåret i skiver. Alt småsimrer til flæsket er fuldstændig mørt. Tages derpå op, hakkes fint og moses yderligere med 2 gafler, sådan at flæsket ligger i trevler. Fyldes nu i en halvdyb skål og presses fast sammen. Ganske lidt suppe sies over, hvorefter der dækkes med fedtet fra suppen, som forinden afkøles let.
Kraftigt folie lægges over, og skålen stilles køligt.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.530 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her