1 kg andekød,
2 gulerødder,
2 små løg,
krydderbuket af en lille timiankvist,
3 -4 persillekviste
2 laurbærblade.
3 hvidløgsfed,
salt, 6-8 peberkorn.
Hertil kan man udmærket anvende en dybfrossen, optøet and. Den istandgjorte optøede and parteres i mindre stykker, og småkoger med fintsnittede urter og krydderier. Det gælder om at andekødet skal være så mørt, at det næsten falder fra benene. Det reelle andekød hakkes fint og bearbejdes med 2 gafler, til kødet ligger i trevler, presses derefter i en dyb skål, og ganske lidt suppe sies henover. Flommen fra anden smeltes, og når det er afkølet, dækkes ande-rilletten med fedtet. Kraftigt folie lægges over og skålen stilles køligt. Se også Rillette af flæsk.
Til rilletter kan der serveres rødbeder, små agurker eller andet surt.
--