Logo

Revelsben stegt med øl, vanilje og honning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Revelsben stegt med øl, vanilje og honning

 

Juleøl er kraftige, krydrede sæsonøl med mere alkohol i end almindelige øl (ca. 6,5%). juleøl egner sig til julefrokost og julemad, og der er mange typer at vælge imellem. Prøv at bruge lidt af den gode øl i maden.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid. ca. 40 min. Tid til marinering: mindst et par timer.

 

#

8-12 skiver revelsben uden ben, 2 cm tykke skiver

majsstivelse eller saucejævner

 

Marinade:

li, stang vanilje

1 tsk salt

1-2 tsk stærk chilisauce

2 spsk koncentreret tomatpuré

1½ dl flydende honning

3 dl juleøl eller guldøl

 

Tilbehør:

ovnstegte kartoffelbåde

grøn og rød salat

*

 

HÆK vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Rør dem sammen med de øvrige ingredienser til marinaden.

 

LÆG kødskiverne i en stor madplasticpose.

Hæld marinaden i posen, og tryk luften ud.

Lad kødet marinere i køleskabet nogle timer eller til næste dag.

 

HÆLD marinaden i en gryde, og læg revelsbenene på en rist over en bradepande.

Sæt kødet i en 175 °C varm ovn, og steg dem i ca. 20 min. på hver side, til kødet er mørt og brunt.

 

KOG marinaden igennem, jævn den med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand (eller saucejævner) og smag til med salt og chili.

 

SERVER revelsbenene med salat, ovnstegte kartoffelbåde og sauce.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.770 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her