2 løg
10 oliven, udstenede
1 skive kogt skinke
resten af kødet fra den foregående dag
2 spsk smør eller margarine
salt og peber
2 spsk hvedemel
2 dl fløde
4 æg
Tilbehør: groft brød, Tomatsauce - se Tillæg - eller Tomatsmør se Tillæg.
*
Hak løg, oliven og skinke groft sammen med det afpudsede kød.
Lad det hele snurre et par minutter i fedtstoffet og drys med salt, peber og hvedemel.
Rør godt og spæd med fløden.
Lad det koge igennem, tag det af varmen og køl det af.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og vend de meget stiftpiskede hvider i.
Fyld straks massen i et smurt gratinfad med lodrette sider og bag retten i 225°C varm ovn i 45-50 minutter.
Undgå at åbne ovndøren de første 15 minutter af bagetiden.
Server retten straks og server groft brød samt tomatsauce eller tomatsmør til.