3 kg magert røget ukogt skinke
2 spsk smør eller margarine
1 stort løg
1 suppevisk
¾ l. vand
2 ½ dl rødvin
1 laurbærblad
2 nelliker
citronsaft
1 spsk brunt sukker
hvedemel kulør
Hvis skinken er letsaltet, skulle det ikke være nødvendigt at udvande den, men slagteren må spørges til råds om dette.
Læg skinken i en stor gennemfugtet stegeso og hæld ca ¾ l. vand ved.
Svits det finthakkede løg i fedtstoffet på panden og kom rødvinen i.
Hæld det over skinken.
Kom suppevisken, laurbærbladet og nellikerne i.
Steg skinken ved 250ºC i 1 ¾ time.
Så fjernes sværen, og skinken lægges i gryden igen.
Hæld væsken over skinken, før låget lægges på.
Stegen skal stege ca. 2 timer.
Hvis der anvendes stegetermometer, skal det vise 82-85ºC i midten af
kødet.
Hæld skyen fra gennem en sigte, jævn den med hvedemel og smag den til med
rødvin og citronsaft.
Farv den svagt lysebrun.
Fordel brunt sukker på skinken, stil den i gryden uden låg og brun den
ved stærk varme eller ved grill, til den bliver glaseret.
Til denne skinke smager det godt med glaserede kastanjer, grønsager og
pommes frites.