1 røget landskinke eller bayonneskinke (ca. 1 kg),
½ flaske rødvin,
¼ liter bouillon,
2 laurbærblade,
1 stort løg,
6-8 peberkorn.
Skinken aftørres og eventuel hinde fjernes. Rødvinen bringes i kog sammen med bouillon, krydderier og løget snittet i småstykker. Heri lægges skinken, som nu skal koge over svag varme og med låg på gryden ca. små 2 timer.
Til skinken serveres en fin rødvinssauce og hertil skal bruges:
2 løg,
¼ selleri,
1 lille gulerod,
50 g smør/margarine,
1 tsk, paprika,
1 knust hvidløgsfed,
1 stilk timiankvist.
Løgene hakkes og selleri og gulerod snittes. Svitses derefter i smørret/margarinen, og når det er let gyldent, tilsættes paprika, det knuste hvidløgsfed og timian, og ½ liter af suppen fra skinken tilsættes. Lad nu det hele simre ca. ½ time, sies derefter direkte i sauceegryden og jævnes med 2 strøgne spiseskefulde Maizenamel udrørt i koldt vand, og saucen smages til. Den kogte skinke serveres, som den er og spises med fx med Spinatnudler
--