Snegle med fyld a la pizza er gode og dejlige til frokost, i
madpakken og som et lille mellemmåltid. Prøv dem også som tilbehør til en salat
eller til tomat- eller kartoffelsuppe.
Arbejdstid: 25 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15-20 min.
Fryse-egnede. ca. 14 store snegle
#
25 g gær (½ pakke)
3 dl lunkent vand
½ dl olie
2 spsk tomatpuré
1 tsk groft salt
ca. 500 g pizzamel eller hvedemel
Fyld med skinke:
10 skiver lufttørret skinke (ca. 150 g)
3 tomater (200 g i små terninger)
1 løg (hakket)
1 håndfuld frisk basilikum eller 2 tsk tørret
3 spsk parmesanost
Fyld med svampe (vegetarisk):
50 g tørrede blandede svampe (udblødt i vand ca. 30 min.)
2-3 fed hvidløg (knust)
3 tomater (200 g i små terninger)
Drys:
75 g revet mild ost
*
Rør gæren ud i vand, olie og tomatpuré og tilsæt salt og
gradvist hvedemel.
Ælt dejen glat og smidig.
Læg den i en skål og lad den hæve tildækket ved
stuetemperatur ca. 1 time.
Ælt dejen igennem, og rul den ud på et meldrysset bord til
en firkant på ca. 50x30 cm.
FYLD MED SKINKE: Fordel skiver af skinke på dejen.
Bland terninger af tomat med hakket løg, hakket eller tørret
basilikum og parmesanost.
Læg blandingen i et jævnt lag på skinken.
Lad 4-5 cm i den ene ende af dejen være fri for fyld.
FYLD MED SVAMPE: Lad de udblødte svampe dryppe af i en si.
Hak svampene og bland dem med knust hvidløg og
tomatterninger.
Fordel blandingen i et jævnt lag på dejen.
Lad 4-5 cm i den ene ende af dejen være fri for fyld.
Rul dejen sammen som en roulade og slut af med stykket uden
fyld.
Tryk dejen godt sammen, og skær den i 14 stykker, ca. 2½ cm
tykke.
Hvis lidt af enden af en snegl går løs trækkes dejsnippen
ind under bunden på pizzasneglen.
Tænd ovnen på 225 °C og lad pizzasneglene hæve på bageplader
med bagepapir i ca. 30 min.
Bag dem ca. 20 min. drys med ost efter de første 10 min.
Lad dem køle lidt af på en bagerist.
Tips: Pizzasneglene smager godt lune. Skal de fryses, er det
bedst at komme dem lune i fryseposer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin