750 g små faste kartofler
salt
1 tsk kommen
50 g spegeskinke
1 spsk olie
450 g emmentaler
150 g flødeost med urter
3 dl hvidvin
2 tsk citronsaft
2 tsk majsstivelse
groftkværnet hvid peber
reven muskatnød
Skrub kartoflerne under koldt rindende vand.
Kom dem i en gryde med lidt vand, salt og kommen og kog dem møre under låg i 20 min.
Skær skinken i meget små terninger og svits dem i en gryde olie.
Riv Emmentaleren groft.
Bland skinke og flødeost i en fonduegryde.
Tilsæt hvidvin og citronsaft og bring det i kog.
Kom osten i lidt ad gangen og rør i rundt, mens osten smelter.
Rør majsstivelsen ud i 2 spsk koldt vand og hæld denne jævning i ostemassen.
Lad det koge op og krydr med peber og muskat.
Kartoflerne kan serveres med eller uden skræl.
Ved bordet skæres kartoflerne i halve eller kvarte og dyppes i ostefonduen.
Tips: Til denne fondue smager det godt med Peberfrugtsalat med spirer, piskles, sylte agurker, ikke for søde, øl eller rødvin.