Omeletter kan laves på mange måder og kan afhængig af indhold spises til både morgenmad/brunch eller frokost. Her laves retten med skinke og fennikel. En ret der er hurtig og nem at lave.
#
2 tsk olie
½ løg i skiver
1 lille fennikelknold
2 uskrællede kartofler
4 pasteuriserede æg
40 g skinke
Evt. rød peber
100 g brød
*
Sauter løgene i olivenolie 5 min. ved jævn varme.
Tilsæt snittet fennikel og kartoffel i tynde skiver og steg dem under jævnlig omrøring i ca. 20 min. til de er møre.
Krydr med salt og peber.
Pisk æggene sammen og krydr med salt og peber.
Skær skinken i små tern.
Når kartoffelskiverne er møre, tilsættes skinke og æggemasse.
Løft lidt op i fyldet, så den flydende æggemasse kan løbe ned i bunden, og steg ca. 10 min. til æggemassen er stivnet og fast på undersiden, men stadig fugtig på oversiden.
Stil panden ind under grillen i ovnen i ca. 1 min. til oversiden er gylden og hvælvet.
Hold godt øje med omeletten, så den ikke brænder på.
Server straks med et stykke brød til.