250 g kryddermayonnaise
1 spsk karry
3 spsk kolde løse ris
100 g kogt skinke
100 g kogt kylling eller høne
salt og peber
Rør karryen ud i en sjat koldt vand og rør det i mayonnaisen.
Skær skinke- og kyllingekød i tern og tilsæt de løse ris.
Smag til med salt og peber.
Denne salat er velegnet til rester af kød og fjerkræ.
Kryddermayonnaise:
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 tsk salt
1 spsk eddike
½ l olie
Rør blommer og salt hvidt og tykt, tilsæt eddiken. Hæld olien i lidt ad gangen, ellers skiller den. (Hvis uheldet er ude, kom da 1 lille glas koldt vand i).
Smag mayonnaisen til med:
1 tsk HP sauce
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk stærk dijonsennep
1 tsk flydende Maggi-krydderi
1 tsk citronsaft
salt og peber
Til sidst tilsættes
2 spsk cremefraiche 18%