Logo

Oste-skinke fondue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g små faste kartofler
salt
1 tsk kommen
50 g spegeskinke
1 spsk olie
450 g emmentaler
150 g flødeost med urter
3 dl hvidvin
2 tsk citronsaft
2 tsk majsstivelse
groftkværnet hvid peber
reven muskatnød
 
Skrub kartoflerne under koldt rindende vand.
Kom dem i en gryde med lidt vand, salt og kommen og kog dem møre under låg i 20 min.
Skær skinken i meget små terninger og svits dem i en gryde olie.
Riv Emmentaleren groft.
Bland skinke og flødeost i en fonduegryde.
Tilsæt hvidvin og citronsaft og bring det i kog.
Kom osten i lidt ad gangen og rør i rundt, mens osten smelter.
Rør majsstivelsen ud i 2 spsk koldt vand og hæld denne jævning i ostemassen.
Lad det koge op og krydr med peber og muskat.
Kartoflerne kan serveres med eller uden skræl.
Ved bordet skæres kartoflerne i halve eller kvarte og dyppes i ostefonduen.


Tips: Til denne fondue smager det godt med Peberfrugtsalat med spirer, piskles, sylte agurker, ikke for søde, øl eller rødvin. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.529 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her