En lækker løgtærte med bacon er skøn aftensmad. Du kan
udelade baconstykkerne, så tærten bliver vegetarisk.
Arbejdstid: 45 min. Stege/bagetid: 45 min. 1 tærte til 4-5
personer
#
Tærtedej:
125 g koldt smør
175 g hvedemel
½ tsk salt
3 spsk koldt vand
Fyld:
4-5 løg
200 g bacontern
1 spsk olie
3 æg
2 dl mælk
150 g revet ost
salt og peber
Tilbehør: salat
*
SMULDR smør og mel sammen i en foodprocessor eller med et
mørdejsjern.
Tilsæt salt, og saml dejen med koldt vand.
Rul dejen ud, og læg den i en tærteform (ca. 22 cm i
diameter).
Prik dejen, og stil den koldt i 30 min.
PIL løgene, og snit dem fint.
SKÆR bacon i terninger, og rist dem på en pande med olie.
Tag baconen af panden, og steg løgene bløde i fedtstoffet
tilsæt evt. lidt mere olie.
FORBAG tærtebunden ca. 10 min. ved 200 °C i den nederste
halvdel af ovnen.
Fordel løg og bacon over den forbagte bund.
PISK æggene let sammen med mælk, ost, salt og peber.
HÆLD æggemassen over løg og bacon, og bag tærten yderligere
ca. 25 min. i den nederste halvdel af ovnen.
SERVER tærten med en god salat.
TIPS: Du kan også bruge en færdigkøbt tærtedej.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin