persille coulis og grøn æble -skaldyrs-emulsion - 4 personer
8 jomfruhummere
2 store endiver
1 Granny Smith æble
4 flotte skiver Læsø skinke
1 bdt persille
Olivenolie
Salt, peber
1 knsp. sukker
Citron
3 dl skaldyrssauce
Tør skinkerskiverne på bagepapir ved 150°C i ca. 15 minutter.
Braiser endiverne møre med olivenolie, karry, salt, peber, sukker og citronsaft.
Persille coulis: Kør persille, olivenolie, salt og peber sammen på blenderen.
Halver endiverne og vend dem hurtigt i olivenolie sammen med jomfruhummerhalerne. Krydr med salt og peber.
Skær det halve æble i små tern og kør det andet halve æble til pure med lidt citronsaft på blenderen.
Varm skaldyrssaucen op og smag til med æblepure.
Monter saucen med 2 spsk olivenolie v.hj.a. en mixer.
Anretning: Læg ½ braiseret endive på hver tallerken med et par hummerhaler ovenpå. Øs den skummende skaldyrssauce over, pynt med den sprøde skive Læsø skinke og tegn en streg med persilleolien. Drys de fine æbletern på.