En dejlig gryderet med både bid og masser af smag. De røde æbler
er et fint tilbehør. Kartoflerne er
kogt med i retten, men ikke mere end at der stadig er lidt at tygge på - det hele i én gryde.
Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: ca. 20 min. Ikke fryseegnet. 4 personer
#
3 løg
500 g svinekød i
tern fx nakkefilet
2 spsk smør
1 lille savojkål (i
brede strimler)
4 tsk karry
1 kg skrællede
kartofler (i kvarte)
3 dl vand
salt
2 røde æbler
1 lille bundt
persille (grofthakket)
Tilbehør: godt brød
*
Skær løgene i tynde
både.
Svits løg og kød i
smørret i en stor gryde til begge dele bruner.
Tilsæt savojkål og
svits til kålen falder lidt sammen.
Tilsæt karry,
kartofler og vand.
Lad retten simre
under låg til kartoflerne er møre.
Smag til med salt.
Skær æblerne i små
tern og drys over retten sammen med persille lige inden servering.
Server brød til
retten.
TIPS: I stedet for
savojkål kan man bruge hvidkål skåret i 1 cm tykke strimler.
Skal det være lidt
asiatisk så kom en dåse ananas i små stykker/bidder i.
Årets bedste opskrifter fås på madABC.dk - prøv selv, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin