300 g frossen butterdej
ca. 1 kg hamburgerryg
½ tsk tørret timian
25 g smør
1½ dl vand eller bouillon
1 æg
Lad butterdejen tø op.
Pil net eller plast af hamburgerryggen og gnid den med timian.
Brun hamburgerryggen i smørret - på alle sider.
Hæld vand/bouillon ved og lad den småkoge i ca. 10 minutter.
Tag den op og lad den køle lidt af.
Skyen kan gemmes og bruges til sauce - fx. smages til med tomatpuré.
Rul butterdejen ud i 2 store stykker.
Læg det ene stykke i en smurt bradepande.
Læg hamburgerryggen ovenpå.
Pensl kanten af dejen med sammenpisket æg.
Læg det andet dejstykke over hamburgerryggen og pres kanterne af dejen godt sammen.
Lav et par huller foroven i dejen, så dampen kan slippe ud.
Brug evt. rester af dejen til pynt.
Pensl overfladen med sammenpisket æg.
Bag den ved 200°C i ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød.
Tips: Server den indbagte hamburgerryg med smørdampede grønsager, bearnaisesauce og hvide kartofler.