2 mørbrader
salt
peber
2 spsk smør
2 spsk olie
Fyld:
250 g kogt skinke
125 g champingoner
1 løg
1 spsk smør
1 spsk rasp
1 æggehvide
3 spsk hakket persille
Endvidere:
1 pakke frossen butterdej
Befri mørbraderne for sener og hinder.
Skær et snit halvt på langs af hver mørbrad og bank dem flade med håndroden. Gnid let med salt og peber.
Brun mørbraden i smør og olie i en gryde eller på en pande.
Tag dem fra varmen.
Svits de hakkede sampe og løg i stegesmørret.
Tag det fra varmen og bland den hakkede skinke i sammen med rasp æggehvide og persille.
Krydr med salt & peber. Optø butterdejspalderne.
Rul dem lidt tyndere og lig dem let taglagt oven på hinanden.
Læg mørbraderne sammen to og to med skinke-champignonblandingen imellem.
Fold butterdejspladerne omkring kødet.
Er der butterdejs tilovers kan det skæres i blade eller strimler og lægges over som pynt.
Pensl med æg og læg den indpakkede mørbrad i et ovnfast fad. Bag ved 225ºC i 25 minutter.
Tilbehør salat.