100 g kikærter
2 fed hvidløg
2 løg
1 laurbærblad
1 ½ l grønsagsbouillon
1 kylling, ca. 1,2 kg
100 g kogt skinke
150 g blodpølse
3 spsk olivenolie
400 g paellaris
salt og peber
½ tsk paprika, edelsüss
½ tsk spidskommen
¼ tsk safrantråde
2 æg
2 spsk rasp
Udblød kikærterne natten over.
Pil, og hak hvidløg og løg.
Skær kyllingen ud i 8 dele og blodpølsen i skiver.
Skær skinken i tern.
Bring kikærterne i kog i bouillonen sammen med løg og laurbærblad.
Kom kylling og blodpølse i, og lad det hele koge i ca. 45 min.
Fjern laurbærbladet.
Hæld væden fra kikærterne og gem den.
Forvarm bageovnen til 225°C (varmluft 200°C).
Varm olivenolien op på paellapanden.
Kom skinketern og ris i, og lad det stege, til risen er gennemsigtig.
Hæld 1 l bouillon ved og rør krydderierne i, lad det simre i 10 min.
Bland blodpølse og kylling i risen, og lad det hele simre i yderligere 5 min.
Pisk æggene og hæld dem over blandingen.
Drys rasp over og gratiner i ovnen i ca. 20 min, til retten er gyldenbrun.